Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers
Lilypie First Birthday tickers

Friday, 29 April 2011

SeLaMaT PaGi CiNTa

Assalammualaikum..

selamat pagi cinta.. kOrang ingat tak filem tu (ada piere andre dgn fazura tu).. aku tak da la tgk filem tu sja je nk kabO hehe.. selamat pagi semua.. semOga semua sihat dan ceria selalu serta dlm lindungan ALLAH s.w.t

arini sejuk bangat ujan dari pagi tadi dlm kul 2.30 dah start (sedar sebab Aqil merengek nk susu) jln kat umah becak dgn banjir yer kat depan AEON AU2 (ala ada rumah kaca AF9 tu)

citer pasal AEON tu, minggu pas aku p sana meneman kan En.Hubby p gunting rambut.. punyer la ramai Org baru aku ingat diOrang semua dOk tggu bbudak AF9 tu kuar hmm patut ler sesak.. Aqil tidO time ni kalau tak aku nk snap gambO leh la tunjuk kt kOrang.. hmm tak pa la byk masa lagi, AF pn baru masuk minggu ke-4 (tu pn kalau En. Hubby nk bawak p huhuhu)

dapat gak la aku tgk Pak Nil live hehehe.. kurus cam cengkung ckit Org yer len dari dlm tv.. cm jakun lak aku ni (masa dtg riuh pagi ERA kt GPO tak sempat nk p tgk

ala aku tgk AF9 pn sebab ada Hazama hehehe gO gO gO Hazama (Over yer ibu Aqil ni).. excited lak dgn Hazama sOre sedap best je dgr.. yg len2 2 hampeh je.. btl ckp juri (Kak Ogy n Hattan) diOrang ni semua tak sungguh2 cm men2 je.. ada yg ada ruper tp sOre tak sedap langsung.. cmne la diOrang terpilih ek (besa la ASTRO n AF mmg terkenal dgn amik ruper je, tgk yg dulu2 pn dh taw)

pape pn mlm ni jgn luper tgk MAHARAJA LAWAK yer (thanks abg tambah pakej Mustika).. JAMBU, JOZAN best.. Nabil pn bOleh tahan gak, lawak natural hehehe




Thursday, 28 April 2011

Pompuan dan Nafsu

Assalamualaikum…


Sekarang ni bz ckit so tak dpt la nk hapdate blog selalu (kalau selalu korang bosan lak nk baca hehehe) Arini ada bazaar Puteri Pos dekat laluan KTM Komuter Kuala Lumpur ..  Gerai byk , jual macam2..  Ada jual baju, tupperware (dulu Kak Noriah je tp td ada gak org len), kain ela batik digital Terengganu (cantik giler rege pun cantik gak), baju  budak (sempat rembat utk Aqil), tudung lagi byk .. Gerai jual makanan ckit je (dah la lapo nak makan huhuhu)


Orang ramai giler (almaklum la baru dpt gaji)..  Nak bjalan pn agak payah gak la dgn keadaan gerai yg rapat, kiri kanan jalan..  Tp tak menjadi masalah hehe..  Pada org pompuan kalau dh nk mbeli (shopping nama yer) tak kira tempat dan tak kisah sesak ke, sempit, panas hmm janji puas hati dpt barang yg diidamkan hehehe


Pagi td aku p beli breakfast dgn Seri kt gerai Alin.. Beli Mee Kari (sedap sehingga menjilat sudu n garpu) Patu singgah beli roti feveret, Kaya mix Butter.. Borong 3 bungkus 10 ringgit.. 3 bungkus tu bukan utk aku semua ye (jgn tuduh2 tak bek taw)..  Oh, aku tidak la se pelahap itu huhu..  2 bungkus nk bagi nanny Aqil ok hehe


Tengah hari lak aku turun dgn Zana, plan nk p amik Nasi Arab yg dh order kt Pu3 semalam tu je (sedap dh try dari tahun lepas lagi), tapi hampeh nafsu shopping pn sama ligat time ni.. Jadi yer aku tergoda beli T-shirt utk Aqil (abg ...2 helai je taw) Nasib bek boleh kawal nafsu lagi n tak tergoda nk beli benda len dah (yeahhh berjaya)


Tu la org pompuan mmg tak lari dari shopping.. Pantang nmpak benda cantik mesti nk beli walaupun kekadang tak perlu dan tak berbaloi pn beli.. Kawal nafsu  (org pompuan dikurniakan 9 nafsu 1 akal)..  Jgn cepat terpengaruh.. Beli mengikut keperluan dan yg penting kemampuan (Pesanan khidmat masyarakat hehehe)

Wednesday, 27 April 2011

Dijangkiti VIRUS M

Assalamualaikum..

Takut je dgn title tu.. Jgn risau aku bukan dijangkiti VIRUS yg luar biasa.. Ini adalah penyakit yg biasa dan anda semua pernah mengalami yer (tipu la kalau tak penah)

Pagi tadi ok lagi tapi bila dh masuk petang dgn perut yg kenyang (penangan nasi beriani abg yatim masa p sinar zohor) maka aku dh dijangkiti penyakit M...

VIRUS apa tu...

M.. stand for MALAS n MENGANTUK

Tolong! Tolong!! terbayang2 katil kat umah nak baring puas2 dpt  lelap jap pn jadi la hihihi

Mengantuk giler2 ni.. Nak p solat dulu cuci muka, mata ni (khusyuk mengadap ALLAH yg ESA) aminnn.. hopefully dpt hilang kan mengantuk aku ni

Tuesday, 26 April 2011

Kesakitan Yang Melanda

Assalamualaikum...

pekabOr everbOdy.. dah lama tak hapdate blOg.. Mesti kOrang rindu dgn aku kan hehehe (cm la ada Org yg baca sgt).. Tak sempat lOr .. Semalam stengah hari kat NMC, Shah Alam (Old name NMPH) punyer la lenguh kaki menapak hampir sejam dlm NMC.. Objektif utama site visit kitOrang adalah nak tgk Operasi n prOses bahagian pOsmel (cmne surat2 yg kOrang anta selamat sampai n selamat diterima)..

bukan takat lenguh kaki je pening pale lak pastu.. Dah la Otw balik dari Shah Alam ke KL jem teruk huhu sabOr je la (tima kasih pada GM tumpangkan n antO ktOrang sampai GPO

tak cukup dgn tu, sakit pinggang  n sakit belakang.. Maybe sebab tidur mengiring (menyusu Aqil sambil baring)
Nak p sOlat pas 2 ada keja ckit nak buat.. Ada masa nnti aku hapdate aktiviti aku minggu lepas ek

stay tuned...

Friday, 22 April 2011

NiCe To LiSTeN - pART 1

tgk duk khusyuk baca blueprint (tp sambil dgr radio pakai handsfree) tetiba kuar lagu UNGKAPAN BERNAFAS CINTA.. Lagu faveret aku suatu masa dulu..

Dah lama tak dgr lagu ni tetiba kuar balik so aku dgr excited yer nk post la lirik lagu 2 kat sini.. Penyanyi yer tak da la popular (aku pn tak kenal dgr lagu je) tp lagu dia best.. Kalau tak silap penyanyi dia nama Feeza..

Di keheningan malam yang panjang
Mataku matamu bertentangan
Terjalin semangat yang membuka rahsia di jiwa

Dengan getaran rasa kau bisikan
Ungkapan katamu bernafas cinta

Indahnya debaran saat pertama bersua

Tak pernah kuharapkan kau bersumpah setia
Demi kerana alam dan malam ini
Menjadi saksi kita
 
Ikrar cinta abadi yang bersemi
Lena dibuai angin malam ini
Kita berdua bertemu rindu bersaksi purnama

Kita bersama saling bercinta sehati dan sejiwa
Kita bersama saling berdoa
Berkekalan akhirnya

try la dgr lagu ni mmg best (just repeat lirik yg sama je)
terbaek wok hehehe

NiCe To LiSTeN

Lagu baru Maher Zain.. FREEDOM.. Lagu faveret aku skrg ni.. Giler punyer suke lagu ni hehehe

Actually, Maher Zain dapat  ilham buat lagu ni daripada saudara2 kita yg mempertahankan kebebasan di Tunisia, Mesir, Libya dan seluruh negara lain.



Hayati bersama lagu ni yer 


Gathered here with my family
My neighbours and my friends
Standing firm together against oppression holding hands
It doesn't matter where you're from
Or if you're young, old, women or man
We're here for the same reason; we want to take back our land

Oh God thank you

For giving us the strength to hold on
And now we're here together

Calling you for freedom, freedom

We know you can hear our call ooh
We're calling for freedom, fighting for freedom
We know you won’t let us fall oh
We know you're here with us

No more being prisoners in our homes

No more being afraid to talk
Our dream is just to be free, just to be free
Now when we've taking our first step
Towards a life of complete freedom
We can see our dream getting closer and closer, we're almost there

Oh God thank you

For giving us the strength to hold on
And now we're here together

Calling you for freedom, freedom

We know you can hear our call ooh
We're calling for freedom, fighting for freedom
We know you won’t let us fall oh
We know you're here with us

I can feel the pride in the air

And it makes me strong to see everyone
Standing together holding hands in unity
Shouting out load demanding their right for freedom
This is it and we're not backing of
Oh God we know you hear our call

And we're calling you for freedom, freedom

We know you can hear our call ooh
We're calling for freedom, calling for freedom
We know you won’t let us fall oh
We know you're here with us