Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers
Lilypie First Birthday tickers

Thursday, 19 May 2011

Orientation Workshop

Assalammualaikum...

pas post tadi, hapdet lagi hehehe pening pale la malas nak mgadap keje ni (sori bos huhuhu) tapi nak mengarang n membebel dalam blog anytime boleh hahaha

nak story ckit pasal Orientation Workshop semalam (18 Mei).. BEST + HAPPENING.. suppose start kul 9.00am tapi besa la janji Melayu kan hmm kul 9.30am baru la nampak batang hidung semua n workshop pun start.. tak ramai yang attend.. PwC, SAS, nominee (PosLaju, PosMel, PosNiaga, DataPos, Digicert), ABC Team (termasuk aku la tu hehehe)

1st agenda, ABC easy 1,2,3.. ni untuk refresh pasal ABC.. then ada aktiviti Mamak Anyone?.. game ni best En. Zaki (PosLaju) goreng habis.. En. Zaki one of my idol beside En. Nabal (my boss) coz diorang ni memang expert n aku suka cara keje diorang.. diorang ni bukan takat pandai cakap je (cam sesetengah bos) tapi diorang ni gak taw macam2 benda (salute habis la boss) 

ada agenda ajar cmne nak build the model, coding (da Vinci Code) n etc.. macam2 aktiviti ktorang kena involve.. paling best game kena develop building as tall as u can n also can stand/hold book for second 
 
and  the winner is...... group B, PosNiaga  (En. Azman, Zana, Syareena, Shafida, En. Ashrin).. Group aku group C stand for CHAMPION hehehe (me, En. Nabal, En. Zaki, Fatul)

lunch and tea break provided (best la save duit).. menu ok tapi kureng ckit la (betul ek bukan sebab aku anti Kak Bada taw).. overall semua OK.. objektif tercapai n all the activities interesting n happening..

sessi petang, walaupun agak mengantuk + full disebabkan penangan Kak Bada tapi aku masih bertahan n otak aku ni boleh menerima setiap butir perkataan yang dilontarkan oleh consultant hehehe (tak tlelap la tu)

lastly, En. Zainol Hady (orang kuat FINANCE, merakap bos lama aku) turun untuk SAP Realignment session.. setiap SBU amik kesempatan bertembung mata n bertegang urat untuk discuss about their SAP Discrepancies.. apa ke menda la tu ek hehehe actually semua data2 yang kitorng dapat tak semua yer betul ada gak incorrect.. error dari SAP so that kena clear untuk dapat data yang smooth n accurate.. sebab tu kena involve finance untuk justify semua tu..

dah banyak aku membebel kat cni.. nak stop dulu la sambung lagi di len hari dan waktu yang sesuai..
chaw cin cawww....











Risau + Kecut Perut

Assalammualaikum 

Salam semua.. dah lama tak hapdet n mgadap blog ni (agak bz lately).. last week, 3 ari (11-13 Mei) ABC Team attend SAS Training kat Plaza Sentral

dah selesai training, ktorang kena attend Orientation Workshop lak semalam (18 Mei).. seronok dapat makan free hehehe tapi yang pasti tu bukan agenda utama hmmm objektif yer nk educate freshers tentang ABC n also pada otai2 supaya memorize apa benda alah ABC ni 

pada aku Orientation Workshop ni memang berjaya, seronok, happening dan objektif yer memang mencapai tahap yg dikehendaki la (skema yer aku huhuhu) tapi yang tak best yer yer bila banyak input aku makin confuse n pening..

SERIUS.. pas attend semalam aku jadi semangat coz on behalf of ABC Project (wah bangga diri lak).. aku makin clear dengan apa yang aku duk hadap for past few month.. tapi dalam duk faham n excited tu, aku jadi RISAU + KECUT PERUT bila memikirkan any changes yang bakal berlaku in future..

bukan tak confident nak menghadapi apa2 yang bakal berlaku tapi aku takut tak leh handle n tak cukup ilmu je huhuhu.. kesimpulan yer kena la aku ni TAMBAH ILMU banyak2 preparation if anything happen or changes future..  

ABC ni nampak SIMPLE.. easy 1,2,3 (cam agenda semalam je hehehe) tapi kalau tak cukup ilmu atau tak faham betul2 boleh LOST (tu la yang aku paling risau).. 

YA ALLAH.. kuatkan la semangat dan permudahkan segala urusan ku kelak.. AMINNNNN





Tuesday, 10 May 2011

PosLaju HQ LEVEL 22

Assalammualaikum..

halluuu.. mesti letih + ngantuk petang2 ni kan hmmm aku pun cam tu gak..

baru je balik dari PosLaju HQ (dekat menara takaful) meeting with Mr. Manager and his assistant.. we all discuss about blueprint addendum (ala2 macam draft sblm final dokumen)

meeting kitorang start kul 3pm.. aku p dengan Mr. Crispin (PwC consultant).. ya kami memang p berdua (NO NO NO, jangan gosip ek.. aku dah mintak izin En. Hubby taw).. very nice and kind guy (sorry not available.. dah ada fiancee ek).. dia murah hati amik aku kat GPO dan together gether p sana hmm baik kan dia hehehe (thank u Crispin)

PosLaju HQ adalah di tingkat 22.. yang kelakar yer aku dengan Crispin boleh bantai luper lak tingkat bape hampehhh (coz selalu p dengan Jasmine, dia yang expert sume).. Crispin cakap tingkat 28, aku lak tingkat 27 hmmm  yang kelakar yer menara takaful tu sampai tingkat 25 je hahahaha

sampai tingkat 10, we all pun kuar dari lif konon yer nak amik lif len.. bila dah masuk lif len aku tgk sama gak sampai level 25 je hahaha .. aku cakap kat Crispin, kita try 22 dulu (adoyaiii tu la akibat terlalu banyak makan kepala ikan)

tekaan aku tepat, betul tingkat 22 (now must remember PosLaju HQ LEVEL 22)

adoiii kenangan betul hmmm dah la sebelum ni aku tersilap p PosLaju.. tu masa first time kena meeting kat sana.. aku dengan confident jer terus je menapak ke PosLaju Brickfield hahaha.. akibat yer aku lambat attend meeting coz kena amik cab lak p ke PosLaju HQ.

tak pa la tu semua pengalaman.. pengajaran yang pertama, jangan terlalu confident (confident bagus tapi jangan over confident).. pengajaran kedua, malu bertanya sesat jalan

sekian dulu yer.. nak bersiap2 balik ni.. nak peluk cium En. Aqil dan En. Hubby hehehe






Aqil with balloon

Assalammualaikum..

pekabor hari ini? semua sihat tak? dengan cuaca yang panas terik sekarang ni minum air banyak2 ye.. panas sekarang ni dehidrate lak nnti..

today, consultant tak da (horeeyyy), diorang sume dok kat opis coz nak entertain PwC Netherland yang baru arrive pagi tadi, hmm aman ckit dunia hehehe (bukan apa bak kata zana kalau depa ada cam tercabar hmmm tak da benda pun just tak selesa diorang ni kalut ckit je)

mr manager suh translate kitorang yer bulletin dalam BM, zana dok taip aku jeling2 blog jap nak hapdet blog ckit hehehe saja nak story pasal my son Aqil yang dah makin ligat.. nak men je keje yer tido pun dah kurang sekarang ni (tak kira siang ke malam).. abah la jadi mangsa melayan kerenah Aqil yang nak menjulur je ke sana ke sini.. pantang lepa ckit taw2 je dah ke dapur, bawah meja, kerusi (tak pa nak buat la ibu tak marah)

nak share cite Aqil men belon.. belon ni dapat kat booth PET PET time p Expo Mom & Baby kat Mid Valley Exhibition Hall last Sunday.. mula2 decide nak p Sogo last minute baca paper baru nampak advertise pasal expo ni terus la ajak En. Hubby p sana.. thanks ye abg bawak ayg hehehe.. actually, En. Hubby bukan suka pun tempat yang sesak2 ni (esp. shopping mall) payah nak parking, sesak ramai orang.. tapi sebab sayangkan bini hahaha kena la ikut (sayang abg)



 Aqil dan belon



Aqil dok mengejar belon.. blur ckit sebab Aqil dok bergerak (ala snap pakai hp cap ayam cam 2 la)






abis sume tempat dari atas toto sampai ke lantai anak ibu men



aksi Aqil angkat badan dah nak merangkak (tggu la ckit ari lagi)


senyum ckit anak ibu



dah penat men, terbaring anak ibu.. cian dia.. susu time hehehe



Monday, 9 May 2011

petang yang hangat


Assalammualaikum…

dah lama tak hapdet blog (keje banyak lor) tak sempat nak jeling2 kat blog pun huhuhu
ni pun aku gatal nak hapdet gak sebab mata aku dah tak larat nak bukak ngantuk giler (tapi duk membebel kat blog tak ngantuk lak hahaha)

hari ni sibuk ckit.. attend meeting pagi sampai ke petang (letih gak la..letih mata letih otak huhu)

minggu ni pun agak la bz gak sebab kena p SAS Training.. apa ke benda  yer 2 hmmm nak taw kena tggu aku p dulu ek nnti baru boleh story hihihi

actually, SAS ni vendor utk projek kitorang nnti.. diorang ni yg bekalkan sistem utk projek (mahal taw bayor diorg ni).. sistem tu la nnti yg kitorang kena maintain ABC Model (macam mana ruper dan bentuk yer hmmm tggu la belum sampai masa lagi hehe)

for now, consultant tengah bertungkus lumus update blueprint (aku pun kena tempias gak).. aku pun terlibat la tu yg kena attend meeting.. dah nama yer knowledge transfer hmm abis sume diorang transfer kat aku.. pening gak la nak memahamkan yer  huhuhu 

tak pa2 terima semua jangan sampai muntah dah hahaha..

ni adalah challenge utk kami, ABC Team (esp. aku dan zana).. terima dan faham segala2 yer tentang ABC.. dari A TO Z
 
nnti aku dah terror aku knowledge transfer kat korang lak yer hahaha

Wednesday, 4 May 2011

CUKUR JAMBUL MUHAMMAD AQIL UKAIL

Assalammualaikum...

Selamat Pagi semua.. Selamat Hari Pekerja walaupun dah basi tak kira nak cakap gak (ada aku kisah hehehe).. Badan tak sedap sakit2 lagi kepala pun ada ckit weng huhuhu ..Pagi ni tak da mOOd lak nk buat keje (sOri bOs) .. Dah lama tak mengadap blOg sO  nk hapdate pasal Majlis Cukur Jambul dan Aqiqah Muhammad Aqil Ukail la.. Majlis ni dah basi pn tapi aku nak stOry gak kat kOrang hehehe (terhegeh-hegeh.. kuang2)

Actually, majlis ni masa Aqil sebulan lebih (28/11/2010) dan aku dah pn abis pantang (hOreyyy)

Kita layan je la gambO ye .. snap Oleh phOtographer amatur hehehe (adik aku ler.. 
Mr. Rahim aka mamat)


 Time ni Org dOk marhaban Aqil sedap tidO




 dah dikerumun Oleh bbudak ni hmm bangun terus









meh atOk cukur ckit ye





cukur Opah jgn tak cukur





abah cukur ckit rambut Aqil ye hehehe (mOga jadi anak yg sOleh)


peluk cium tOk nek utk cicit




ketua dayang-dayang hehehe (maksu dan makngah yg kepOh)



suka yer anak ibu dOk dlm buai






Operasi kasi bOtak Oleh tOk su










ini dia budak bOtak (bOtak pun cute gak anak ibu hehehe)